Aktuális információk / A PECÖLI BÓBITA ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS KORSZERŰSÍTÉSE

A PECÖLI BÓBITA ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS KORSZERŰSÍTÉSE

A PECÖLI BÓBITA ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS KORSZERŰSÍTÉSE

2017.| 06. | 04.

 

Sajtóközlemény

a pecöli bóbita óvoda bővítése és korszerűsítése

 

Európai Uniós forrás segítségével óvoda kialakítására került sor Pecöl községben, a TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00015 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020  A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati kiírására benyújtott projekt 50 millió Forint támogatásban részesült.

 

 

Pecöl Község Önkormányzata által benyújtott projektjavaslat fő célja a gyermekjóléti alapellátásokhoz (óvoda) való hozzáférés javítását és a szolgáltatások minőségének fejlesztését szolgáló projekt megvalósítása, ezáltal a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése.

A tervezett fejlesztés megvalósításával, a felújítással és bővítéssel egy minden igényt kielégítő óvoda állna rendelkezésre, így az hosszú távon is fenntartható társadalmi hatásokat, lakossági igényeket indukál. A helyben való gyermekelhelyezéssel lehetővé válik a fiatal szülők – elsősorban a nők – munkaerőpiacra való visszatérése, integrációja. Ezek alapján a projekt eredménye hatással lesz a térségben élők életszínvonalának javítására, a lakosság jövedelmi és elégedettségi szintjének növelésére, így a hosszú távú társadalmi fenntarthatóság biztosított.

 

A kedvezményezett neve: Pecöl Község Önkormányzata

 

A projekt címe: A Pecöli Bóbita Óvoda bővítése és korszerűsítése

Megvalósítás helyszíne: 9754 Pecöl, Széchenyi utca 31.

A beruházás megvalósításának ideje: 2020. március 18. – 2020. szeptember 30.

Beruházás összköltsége: 50 000 000 Ft

Elnyert, szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

Beruházás rövid bemutatása:

 

A projekt során az óvoda épületének teljes körű infrastrukturális felújítása valósul meg. A meglévő, régi nyílászárók, a tetőfedés cseréje és a tetőszerkezet felújítása is megtörténik. A födémszerkezet és a falak hőszigetelése is a korszerűsítés részét képezi. A gépészeti és villamos berendezések cseréjére kerül sor a projekt keretében.

Az épületbe megújuló energiaforrásként napelemek beépítése tervezett, ami az intézmény energiaigényét, HMV igényét valamint a fűtési igényét is szolgálja.

A tervezett építési munkákkal együtt az épület akadálymentesítésére is sor kerül.

 

 

További információ kérhető:

Mándli János, polgármester

+3695494001


« Vissza az előző oldalra!

Pecöl Község Önkormányzata - Magyar