Aktuális információk / A PECÖLI BÓBITA ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS KORSZERŰSÍTÉSE

A PECÖLI BÓBITA ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS KORSZERŰSÍTÉSEA PECÖLI BÓBITA ÓVODA BŐVÍTÉSE ÉS KORSZERŰSÍTÉSE

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-VS1-2016-00015

Kedvezményezett neve: Pecöl Község Önkormányzata

A Projekt címe: A pecöli Bóbita Óvoda bővítése és korszerűsítése

Szerződött támogatás összege: 57 466 584 Ft

A támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.10.31.

 

Pecöl Község Önkormányzata a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal alkotott konzorciumban sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati felhívásra, melynek keretében összesen 57,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az Önkormányzat a 2017-ben elnyert 50 millió Ft összegű európai uniós támogatáshoz további 7,5 millió Ft többlettámogatást kapott a Kormány egyedi döntésével, melynek segítségével a Pecöli Bóbita Óvoda épülete megújulhatott.

A projekt keretében a Pecöl, Széchenyi I. u. 31. szám alatti óvoda épületének felújítására és akadálymentesítésére került sor.

Az óvodai csoportszobák felújításán kívül a korábbi konyhai funkciót kiszolgáló helyiségek átalakításával egy új, a korábbihoz képest nagyobb alapterületű fejlesztő szobát is kialakítottak, melynek köszönhetően az óvodai gyermek részére már nagyobb mozgás- és térigényű feladatok, valamint csoportos foglalkoztatások megtartására is lehetőség nyílt.

Az épület energetikai korszerűsítésének keretében a szükséges gépészeti berendezések cseréje mellett homlokzati-, és mennyezeti hőszigetelés készült. Az épület tetőszerkezetét felújították, a korábbi hullámpala fedést cserepeslemezre cserélték. A felújított tetőre a megújuló energia hasznosítása érdekében napelemes rendszert is telepítettek, így az épület elektromosenergia-ellátása részben önfenntartó módon biztosíthatóvá vált.

Az akadálymentesítés megvalósulásával új mozgássérült parkolót alakítottak ki, valamint új akadálymentes mellékhelyiség is készült.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a projektmenedzsment feladatokat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal látta el.

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a projektmenedzsment feladatokat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal látta el.

A projektről bővebb információ a https://www.vasmegye.hu/szechenyi2020/a-pecoli-bobita-ovoda-bovitese-es-korszerusitese/ oldalon olvasható.

További információ kérhető:

Mándli János polgármester

elérhetőség: mandli.janos65@gmail.com +36-30/368-5186


« Vissza az előző oldalra!

Pecöl Község Önkormányzata - Magyar